Nieuwsbrief 31

18-04-2019

Plusland en VSO

De school heeft moeten besluiten om Plusland en de Voorschoolse Opvang te beëindigen per einde schooljaar.  Hieraan liggen een aantal oorzaken ten grondslag:

Het wordt steeds lastiger om vrijwilligers te vinden die de opvang willen verzorgen. Regelmatig wordt een beroep gedaan op de leerkrachten om de kinderen op te vangen. In deze tijden van leerkrachttekort, en aandacht voor de werkdruk van het onderwijspersoneel, is het onverantwoord om leraren in te zetten op oneigenlijke taken en hen in te zetten voor kinderopvang binnen de school. 
De noodlokalen die naast locatie Lansingh Zuid staan (we noemen dat de bungalows) gaan verdwijnen in de zomervakantie. Dat betekent dat de lokalen in het schoolgebouw door de school gebruikt moeten gaan worden voor het onderwijs. Er is dus geen plaats meer voor de VSO en Plusland. 

Plusland is 6 jaar geleden opgezet ter overbrugging bij de invoering van het continurooster. Destijds veranderden de eindtijden van 15.15 naar 13.45 uur. Om ouders aan de nieuwe schooltijden te laten wennen, werd er tijdelijk opvang geboden. Nu, 6 jaar later, is de tijd gekomen om deze voorziening te beëindigen.  

Gelukkig hebben we een goed alternatief in huis, nl. opvang door de professionele organisatie Kinderdam. Wie belangstelling heeft voor voor- of naschoolse opvang bij Kinderdam kan op de volgende manieren informatie inwinnen:

Op donderdag 9 mei a.s. na schooltijd (tot 15.00 uur) is op locatie Lansingh Zuid een medewerker van Kinderdam aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.
U kunt ook contact opnemen met de afdeling Klantadvies van Kinderdam.  Bij voorkeur per mail naar klantadvies@kinderdam.nl. Bellen kan via (010) 44 300 36.
Wilt u vast informatie over de tarieven, die in uw situatie gelden? De hoogte is nl. afhankelijk van het gezinsinkomen en wordt via de belasting verrekend. Hiervoor kan een proefberekening gemaakt worden op website van Kinderdam:  https://www.kinderdam.nl/kosten/rekenhulp 

 

De ouders die nu gebruik maken van de VSO en/of Plusland zijn per mail geïnformeerd.  En natuurlijk zijn de vrijwilligers, die zich soms jarenlang ingezet hebben voor Plusland en de VSO, daarvoor al op de hoogte gebracht. We danken hen voor hun jarenlange inzet. 

 

 

Nieuwe schooltenues

Tijdje geleden hebben we een oproep gedaan voor sponsoring t.b.v. de nieuwe sporttenues voor school.

Gelukkig hebben een aantal ouders zich gemeld om hieraan mee te doen.

Resultaat is dat we prachtige nieuwe shirtjes en broekjes hebben aangeschaft en met het schoolvoetbaltoernooi zijn ze in gebruik zijn genomen. Wat zag dat er fantastisch uit. Zoveel kinderen die er heel mooi uitzagen in hun nieuwe tenue.

 

Sponsors bedankt:

Willem en Susanne Jungschlager

FN Global Meat

Bonn&Mees Drijvende Bokken

D. van Herk czn

Kei.ontwerp

 

 

Voetbaltoernooi

Woensdagmiddag 17 april heeft Kortland met verschillende teams meegedaan aan het voetbaltoernooi. Een aantal teams hebben een prijs gewonnen. Er werd fantastisch samengespeeld en we kregen het compliment dat we zo sportief waren.  

 

Paaseieren in de vaas

Er zaten in totaal op lz  327  paaseieren en op locatie Centrum 331 paaseieren in de vaas. De winnaars van deze wedstrijd zijn Javon uit groep 4/5C en Xara uit groep 7A. Van harte gefeliciteerd. Ze hebben beiden een cadeaubon van bol.com gekregen en de paaseieren.

 

 

 

Paaslunch
De leerlingen hebben een heerlijke paaslunch gehad om de Pasen te vieren.

         

Alle leerlingen van groep 7 geslaagd voor hun Theoretisch Verkeersexamen

Vol trots mogen wij u mededelen dat alle leerlingen hun theoretisch fietsverkeersexamen hebben gehaald. Binnenkort gaan wij ons opmaken voor het praktisch fietsverkeersexamen en hopelijk kan iedereen dan zijn diploma voor het fietsexamen in ontvangst nemen.

 

 

 

 

Schoolredactie

Vanuit twee van onze leerlingen, Eva en Noor, uit groep7 is het idee gekomen om een schoolkrantredactie op te zetten om schoolnieuws op de website te gaan plaatsen. Hiervoor hebben ze een presentatie gemaakt en hebben ze deze in de groepen 5 t/m 8 gepresenteerd. Leerlingen die interesse hebben kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 10 mei opgeven bij hun leerkracht.

 

 

 

Schoolreis

Op dinsdag 11 juni gaan we op schoolreis naar.....dierenpark Amersfoort.

We hopen om 8.45 uur te vertrekken met de bus vanaf beide locaties. De terugkomst zal voor beide locaties op het evenemententerrein zijn bij de Tuyter. Meer informatie volgt nog via de nieuwsbrief en de schoolreisbrief

 

Avondvierdaagse 2019

 

 

Dit jaar vindt van 20 mei tot en met 24 mei de Avondvierdaagse plaats.

Vandaag hebben alle leerlingen een informatiebrief met inschrijfstrookje meegekregen en wij hopen dat u zich massaal gaat aanmelden.

De kosten voor deelname zijn dit jaar € 5,50 per persoon.

Dit bedrag moet gelijk bij inschrijving voldaan worden. Graag het strookje compleet invullen en met een gepast bedrag aan inschrijfgeld inleveren.

Van maandag 6 t/m vrijdag 10 mei kan er elke ochtend vanaf ca 8.20 uur bij een tafeltje in de hal van locatie LZ worden ingeschreven. Op locatie Centrum kunnen de formulieren met gepast geld worden ingeleverd bij de leerkracht.

Alleen complete aanmeldingen, dus inclusief €5,50, zullen geaccepteerd worden.

Wij zijn nog op zoek naar sponsoren die voor wat lekkers onderweg zorgen om de wandeling tot een feest voor de kinderen te maken! Voor aanmelding van sponsoren kunt u terecht bij de leden van de ouderraad.

Voor vragen kunt u terecht bij juf Marja (administratie) m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl

 

 

 

Sponsor-Swim in de Lansingh voor Stichting Roparun

[

Op 11 mei wordt er in Zwembad de Lansingh een Sponsor-Swim georganiseerd voor Stichting Roparun. Teams van 4 deelnemers zwemmen binnen 1 uur zoveel mogelijk baantjes voor het goede doel. Dit gaat in estafette vorm, waarbij om de 50 meter wordt gewisseld. Teams met kinderen zwemmen 30 minuten en wisselen na 25 meter.

Het is de bedoeling dat de teams zoveel mogelijk sponsors verzamelen. Wanneer zij zich inschrijven ontvangen ze een sponsorformulier en alle informatie. Er is geen verplichting in de vorm van een minimaal sponsorbedrag. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen en een sportieve prestatie te leveren.

Schrijf je in voor de zwemestafette van 11 mei in Zwembad de Lansingh via: roparunteamjumbo@outlook.com.

Vragen?
Mail: roparunteamjumbo@outlook.com
Facebook: Roparun Team Jumbo
Info over de Roparun is te vinden op: www.roparun.nl

Mede mogelijk gemaakt door Roparun Team Jumbo#team224 en Optisport.

 

 

Wij wensen iedereen een fijne meivakantie en we hopen elkaar maandag 6 mei om 8.20

uur weer te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Handbalvereniging SV De Treffers

 

Iedereen doet mee op Koningsdag!

Zaterdag 27 april 2019 van 12:00-16:00 uur

 

De leukste activiteiten voor de hele familie! In samenwerking met andere organisaties zet handbalvereniging SV De Treffers deze dag een Koningsroute uit vol sport, spel, creativiteit en ontmoeting.

 

Daag je vader, moeder, opa of oma uit met diverse sport-, spelactiviteiten en attracties op het handbalveld! Kom lekker spelen en sporten en laat je koninklijk schminken.

 

Alle activiteiten van de Koningsroute (Jeu de Boules, Studio Ignor, KOAG, Synerkri, SV De Treffers en Stichting Veteranen Krimpen) staan op de KrimpenseKoningskaart. Doe mee, verzamel alle stickers en maak je Koningskaart compleet!

 

De KrimpenseKoningskaart is op Koningsdag 27 april 2019 vanaf 12:00 uur gratis bij ons af te halen.

Toegang is gratis. Onze kantine is geopend (pinnen mogelijk).

Handbalvereniging SV De Treffers is een kleine maar gastvrije, gezellige en actieve vereniging gelegen aan de Groenendaal in Krimpen aan den IJssel.  We bestaan dit jaar 50 jaar en hebben ongeveer 120 leden. Sportiviteit en gezelligheid zijn de doelpalen van onze vereniging.

Handbal is een veelzijdige en dynamische sport voor jong en oud die wordt gespeeld met maximaal 12 spelers per ploeg, waarbij er 7 gelijktijdig op het veld mogen staan (6 spelers en 1 keeper).

Wij trainen en spelen onze wedstrijden tijdens het veldseizoen  op ons eigen complex ‘De Aanloop’ aan de Groenendaal  en tijdens het  zaalseizoen trainen en spelen wij onze wedstrijden in Sporthal ‘De Boog’.

Naast trainingen en wedstrijden biedt  ‘De Treffers’ de leden veel meer dan handbal alleen. Elk jaar worden er vele activiteiten georganiseerd zoals kinderbingo, knutselmiddag (Halloween, Kerst, Pasen etc.), familiedag, jeugdkamp, Nieuwjaarsborrel, karaoke-avond, Sportgala, themafeest etc..

Wij zoeken altijd enthousiaste leden, jong en oud! Ben je op zoek naar een (andere) sport en heb je als eens gedacht aan handbal?

Kom dan naar ons handbalveld tijdens Koningsdag en/of kom 3x gratis meetrainen!