12-04-2019

Nieuw onderkomen voor onze schoolkippen

Na veel overleg met de collega’s en ouders die de kippen verzorgen is er gekozen om voor de kippen een ander onderkomen te gaan zoeken. Een van de ouders heeft een mooie locatie voor ze gevonden.

De kippen zijn donderdag 11 april naar de dierenweide in Ouderkerk aan den IJssel gebracht waar ze zowel binnen als buiten los kunnen lopen. Er zijn ook andere dieren zoals geiten, herten, varkens, kippen en alpaca's. Alles loopt door elkaar heen. Hierbij een foto voor een kleine impressie. Mocht u meer informatie over de dierenweide willen hebben, kunt u altijd op Facebook zoeken naar dierenweide Ouderkerk.

Wij willen alle ouders die de kippen hebben verzorgd in de weekenden en vakanties bedanken voor hun hulp.

Heeft u wellicht interesse om de kippenhokken over te nemen, dan kunt u persoonlijk contact opnemen met onze conciërge Bart of via b.doornekamp@blickoponderwijs.nl

Geef een prentenboek cadeau: ‘Kikker is Kikker’ voor € 2,

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboek klassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Dit jaar is de klassieker Kikker is Kikker gekozen voor Geef een prentenboek 2019. Het prentenboek van 2019 is Kikker is Kikker van Max Velthuijs. ‘Kikker is Kikker’is een oer-Hollands prentenboek van onze grootste illustrator en schrijver Max Velthuijs, met een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent. Een prentenboek dat op de nachtkastjes van alle kinderen thuishoort.’

Cito eindtoets

Volgende week start de Centrale eindtoets voor de groepen 8. Dit jaar zal deze worden afgenomen op dinsdag 16 april en woensdag 17 april. Kinderen mogen een flesje water meenemen om tijdens de toets te drinken. Het flesje mag niet op de tafel staan. Zorg ervoor dat uw kind goed uitgerust op school komt

Wij wensen de kinderen veel succes.

Paasviering

Donderdag 18 april is er Paasviering op school.

De kinderen krijgen deze dag een paaslunch van school aangeboden. Ze moeten wel hun 10-uurtje meenemen die dag.

Vergeet u niet om de kinderen een beker, bord en bestek met naam erop mee te geven. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 16 april.

Ook gaan we die dag een bezoek brengen aan de Sperwer. U kunt tot maandagmorgen 15 april iets lekkers meenemen naar school, denk hierbij aan paaseitjes, paaskoekjes of een doosje thee. Ook zijn lege mandjes nog zeer welkom om de spullen in te verpakken. De spullen kunnen in het lokaal van uw kind ingeleverd worden.

De meeste leerlingen hebben op beide locaties geprobeerd te raden hoeveel paaseitjes er in de pot zitten. Denk jij het juiste antwoord te weten? Stop je antwoord op een briefje in de box en wie weet raad jij het juiste aantal. Heb je nog geen briefje in de box gedaan, doe het dan nog snel. Het kan t/m dinsdagmiddag 16 april.

Pluslandnieuws

Komende week gaan we nog leuke activiteiten doen met de kinderen. Maandag gaan we op lz koekjes bakken. De lijst hiervan is al vol, dus als je nog niet ingeschreven staat kun je helaas niet meedoen. Donderdag 18 april gaan we eieren verven. Bij deze activiteit kun je je nog inschrijven. Voor beide activiteiten heb je een strippenkaart nodig. Heb je geen strippenkaart, dan kun je die contant kopen bij de administratie op lz.

Een strippenkaart kost €5,00.

Op locatie centrum gaan we donderdag iets voor Pasen knutselen. Wat is nog een verrassing. Ook hier heb je een strippenkaart nodig. Deze strippenkaart kun je bij juf Audrey kopen.

Vrijdag 19 april, Goede Vrijdag, zijn alle kinderen vrij en begint de meivakantie.