05-04-2019

Sponsorloop PLAN

Wat hebben jullie allemaal je best gedaan afgelopen dinsdag met de sponsorloop. We hadden gelukkig mooi weer en jullie werden door familieleden en de andere groepen aangemoedigd. Het bedrag dat dinsdag bekend was, was al erg hoog, maar we kregen nog een paar enveloppen binnen en daarbij komen we tot een totaalbedrag van €4.183,78.

Wij zijn ontzettend blij met dit resultaat en we willen jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie inzet. In oktober gaan we naar Vietnam en zullen jullie dan via de nieuwsbrief verder op de hoogte houden.

Groeten van Patricia en Annette

Pasen

Donderdag 18 april is er Paasviering op school. Op deze dag willen we ook met een aantal kinderen een bezoekje brengen aan de Sperwer, zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen.

Hierbij willen wij vragen of iedereen wat mee kan nemen naar school, denk hierbij aan paaseitjes, paaskoekjes of een doosje thee. Ook zijn lege mandjes zeer welkom om de spullen in te verpakken. U kunt de spullen inleveren t/m 12 april bij de leerkracht van uw kind.

Ouderavond taalontwikkeling  (reminder)

Op maandag 8 april 2019 wordt er van 19.15 uur tot 21.30 uur op obs Kortland locatie Lansingh-Zuid een ouderavond taalontwikkeling voor jonge kinderen van 0 t/m 6 jaar gehouden. Deze avond wordt georganiseerd door de kinderopvangorganisatie KindeRdam, obs Kortland, Groeiplaneet, Rudolf Steinerschool en de gemeente Krimpen aan den IJssel. Tijdens deze avond zijn er naast een presentatie over de ontwikkeling van taal bij kinderen ook workshops te volgen, zoals; Interactief voorlezen, Taaldans, voorlezen door vaders en mediawijsheid.

U komt toch ook?? Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. De koffie en thee staan voor u klaar.

Voetbaltoernooi (rectificatie)

Op woensdagmiddag 17 april vindt het voetbaltoernooi plaats op het DCVterrein. Dit stond in de nieuwsbrief van een paar weken geleden. Wat we toen vergeten waren te vermelden is dat het geldt voor de groepen 4 t/m 8.

Ze spelen zeven tegen zeven en er worden jongens- en meidenteams apart gemaakt. Ook zijn we nog op zoek naar ouders die tijdens een toernooi willen helpen door een team te begeleiden en uiteraard aan te moedigen. Als u tijdens het toernooi wilt helpen dan kunt u zich melden bij de leerkracht van uw kind.

Afsluiting fiets-en voetpad langs nieuwe Tiendweg

Wij hebben een brief gekregen van de gemeente Krimpen aan den IJssel aangaande afsluiting van fiets-en voetpad langs de Nieuwe Tiendweg.