08-03-2019

Ondersteuningsgroepjes weer van start

Vanaf deze week zijn de ondersteuningsgroepjes weer van start gegaan. Indien uw kind hiervoor in aanmerking komt, hoort u dat van de leerkracht tijdens het oudergesprek.  Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht.
Mieke Schonkeren,  (tijdelijk interne begeleider OBS Kortland)

Vrijdag 15 maart kinderen vrij

Op vrijdag 15 maart is obs Kortland dicht vanwege de staking van de leerkrachten.

Maandag 18 maart studiedag (reminder)

Maandag 18 maart zijn de kinderen ook vrij vanwege de studiedag die de leerkrachten hebben.

Sponsorloop PLAN groepen 5 t/m 8.

Op 2 april gaan de kinderen van de groepen 5 t/m 8 meedoen aan een sponsorloop op school voor Cycle for Plan Vietnam.  Patricia de Wilde, moeder van Sven uit groep 7A en Iris uit groep 6C, gaat zich samen met een vriendin, Annette Meeder hiervoor inzetten en organiseert de sponsorloop samen met school.

Uitgebreide informatie vindt u in deze nieuwsbief.

Plusland

Activiteiten

We hebben weer leuke activiteiten voor de komende weken. Hebben jullie of je ouders je al ingeschreven voor een activiteit?

Op de website van school onder het kopje "onze school" kunt u klikken op Plusland en daar vindt u de activiteiten van Plusland voor de komende weken.

Strippenkaart

Wilt u een (nieuwe) strippenkaart (€5,00) kopen dan kan dat contant bij de administratie.

Als uw kind geen strippenkaart heeft kan uw kind niet meedoen met de betaalde activiteiten.

In oktober van dit jaar ga ik, Patricia de Wilde, moeder van Sven uit groep 7A en Iris uit groep 6C, samen met een vriendin, Annette Meeder, meedoen aan Cycle for Plan Vietnam. Door mee te doen aan Cycle for Plan willen wij helpen voorkomen dat meisjes in Vietnam gedwongen worden op heel jonge leeftijd te trouwen. Door meisjes de mogelijkheid te geven langer naar school te gaan, hebben zij meer kans op het vinden van een goede baan en onafhankelijk te zijn. Een recht, wat ieder kind op de wereld heeft en ook zou moeten hebben.

Voor dit goede doel gaan wij 400 km en maar liefst 7000 hoogtemeters fietsen in 7 dagen in het bergachtige noorden van Vietnam.

Samen willen wij een bedrag van 8000 euro aan sponsorgeld bij elkaar krijgen. Plan investeert dit sponsorgeld in projecten om kindhuwelijken te voorkomen door voorlichting en trainingen te verzorgen. Plan zorgt ook voor betere toegang tot onderwijs en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Een ander belangrijk doel is de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Scholen krijgen hulp bij het creëren van een kindvriendelijke leeromgeving. Zij worden voorzien van betere leermiddelen en lesmethoden.

De kosten voor de reis en de vluchten betalen wij uit eigen zak.

Kinderen lopen voor kinderen

OBS Kortland ondersteunt onze actie voor Plan Nederland door het organiseren van een sponsorloop op 2 april door de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 op beide locaties.

Wij waarderen deze geste door de school en natuurlijk de inzet van de kinderen enorm. Wij zullen voorafgaand aan de sponsorloop in iedere deelnemende groep kort komen vertellen over onze actie en uitleggen waarom we dit doen. Hopelijk kunnen we de kinderen hiermee extra betrokken maken. Meer informatie over de sponsorloop volgt nog in een brief die de kinderen mee krijgen.

Meer informatie over onze actie en over de projecten van Plan Nederland, die met onze actie gesteund worden, is te vinden op onze actiepagina https://vietnam.cycleforplan.nl/team/annettepatricia

Wij willen jullie bij voorbaat alvast bedankt voor iedere bijdrage! Wij waarderen dit enorm.

Patricia de Wilde en Annette Meeder