25-01-2019

Studiedag

Maandag 28 januari zijn de kinderen vrij, vanwege een studiedag van de leerkrachten.

Dinsdag 29 januari om 8.20 uur zien we de kinderen weer graag op school.

Opening start voorleesdagen

Afgelopen woensdag zijn de voorleesdagen van start gegaan. En dat was een feestje voor de peuters en kleuters. Zij werden voorgelezen door Dhr. Arrèn van Tienhoven (Raadslid SGP) op locatie Lansingh-Zuid en door wethouder Arjan Neeleman op locatie centrum.

Plusland

Strippenkaart

Inden de strippenkaart van uw zoon of dochter vol is, krijgt u hierover een e-mail. In deze mail staat hoe u kunt betalen.

Als uw kind geen strippenkaart heeft kan uw kind niet meedoen met de betaalde activiteiten.

Af- en aanmelden

Denkt u eraan uw kind voor 10 uur of uiterlijk om 12 uur ’s morgens aan-of af te melden voor plusland bij de administratie? Dit vragen we i.v.m. het aantal medewerksters.

U kunt uw kind telefonisch  512916 (lz) 512477 (centrum) en via de mail af- of aanmelden op het e-mailadres:pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

Als u uw kind te laat afmeldt voor plusland moeten we helaas die dag toch in rekening brengen. Ook als uw kind met een vriendje of vriendinnetje meegaat of door iemand anders wordt opgehaald, horen we dat graag van tevoren.

Pleinsport

Afgelopen vrijdag is er op beide locaties pleinsport geweest, georganiseerd door de leerlingen van het Comenius College. Ze hebben leuke spelletjes gedaan. Vrijdag 25 januari en vrijdag 1 februari is er op beide locaties weer pleinsport. Graag op lz wel even uw kind inschrijven. De activiteit kost niets.

Tweede informatieavond groepen ½ (reminder)

In de groepen 1/2 komen er het hele schooljaar nieuwe kleuters bij. Om de ouders van deze leerlingen op de hoogte te brengen over de gang van zaken in de groep organiseren wij een tweede informatieavond.

De ouders van de kleuters die naar school komen tussen januari en juni worden per brief voor deze avond uitgenodigd. Indien u de informatieavond in september heeft gemist, graag nog geïnformeerd wordt of vragen heeft bent u uiteraard ook van harte welkom.

De avond zal gehouden worden op woensdag 6 februari 2019 op beide locaties. U bent van harte welkom op de locatie van uw zoon en/of dochter.

18.45u – inloop met een kopje koffie of thee

19.00u – start informatieavond

Tweede informatieavond groepen 3 (reminder)

In de groepen 3 is het leren lezen een belangrijk onderdeel van de lesstof. De eerste helft van het schooljaar staat voornamelijk in het teken van het leren van de letters en het lezen van (hoofdzakelijk) eenlettergrepige klankzuivere woorden.

Nu komen we in de tweede helft van het schooljaar, waarin vooral de klankzuivere woorden herhaald worden om de herkenning op peil te houden, daarnaast wordt gestart met leesmoeilijkheden en het vlot (goed geautomatiseerd) leren lezen. Dit is een vervolg om te komen tot het echte leren lezen en legt een belangrijke basis voor het voortgezet technisch lezen in de groepen 4 t/m 8.

Op de informatieavond willen wij bovenstaande verder toelichten om u zo veel mogelijk op de hoogte te houden van het leren lezen in groep 3.

Naast het leesonderwijs zullen wij u ook informeren over de andere vakken, zoals bijvoorbeeld de veranderingen bij rekenen en schrijven en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Deze avond zal gehouden worden op woensdag 6 februari 2019 op beide locaties. U bent van harte welkom op de locatie van uw zoon en/of dochter.

18.45u – inloop met een kopje koffie of thee

19.00u – start informatieavond

Workshop gedichten schrijven

30 januari 2019, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Krimpen

Kosten: € 3,50, bibliotheek leden: € 2,50

Doe mee! Pak pen en papier en laten we het gewoon proberen! Wat is dat eigenlijk: vrijheid? Is de zee vrij? En de wind?

Kom… we laten woorden vrij en schrijven een gedicht!

Woensdag 30 januari is er een workshop gedichten schrijven voor kinderen van 8-12 jaar. Geen Sinterklaasversjes, maar échte gedichten. Want wanneer is een gedicht eigenlijk een gedicht? Welke woorden gebruik je wel of juist liever niet? Wat is een metafoor en mag je die gebruiken in een gedicht? Hoe roep je beelden op? En, bevat een gedicht eigenlijk alleen jouw zienswijze of die van een ander? Dit en meer wordt behandeld in de workshop gedichten schrijven

Reserveer een plaats door op deze link te klikken aanmelden workshop gedichten maken