11-01-2019

Rekentuin – Thuis op een speelse wijze aan de slag met rekenen.

We werken al een aantal weken in de groepen 1 t/m 8 met een nieuw digitaal rekenprogramma, Rekentuin.  De kinderen kunnen spelenderwijs aan de slag met het automatiseren van het rekenen, denk aan oefenen met kleuren en vormen, optellen en aftrekken, klokkijken, breuken, tafels, procenten etc. De leerlingen kunnen nu ook thuis met dit programma aan de slag. Hiervoor krijgt uw kind van de leerkracht een gebruikersnaam en een inlogcode mee. U kunt inloggen via de website: www.rekentuin.nl  Mocht u vragen hebben hierover, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht.

VSO (Voorschoolse Opvang)

Wilt u uw kind(eren) uiterlijk een dag van tevoren aan-of afmelden bij de administratie of bij de VSO zelf?  Indien u uw kind niet op tijd afmeldt, moeten we helaas deze dag toch in rekening brengen.

Plusland centrum op maandag en dinsdag

Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen is er op maandag en dinsdag geen Plusland meer op locatie Centrum. De kinderen van locatie centrum die toch naar Plusland moeten kunnen naar Plusland lz komen. Op maandag en dinsdag worden de kinderen met de auto opgehaald van locatie centrum naar locatie lz en moeten daar worden opgehaald. De kinderen moeten dan dus NIET met de fiets komen.

Wilt u uw kind(eren) wel voor 12 uur aan- en afmelden voor Plusland? Dan weten we hoeveel kinderen we van centrum naar lz moeten brengen.

Borden en bestek kerstdiner locatie lz

We hebben nog 3 borden en wat bestek over van het kerstdiner. Wie herkent zijn bord of bestek of wie is er nog wat kwijt. Het ligt bij de keuken. Graag zo snel mogelijk meenemen.

Obs Kortland op FACEBOOK

Wist u dat obs Kortland ook een facebookpagina heeft? Hier staan leuke foto’s en berichtjes op van de klassen. Ook worden de evenementen daarop vermeld. De moeite waard om er eens op te kijken dus.

Van de ouderraad

Afgelopen woensdag is er een OR vergadering geweest. We hebben de afgelopen feesten geëvalueerd, bedacht hoe we de sporttenues kunnen gaan bekostigen en we gaan beginnen met de organisatie van schoolreis en andere zaken.

Ook hebben we geconstateerd dat er nog maar 1 ouder van locatie centrum in de OR zit. De OR leden vinden het heel belangrijk dat er ook daar ouders mee helpen organiseren van de feesten en daarbij helpen. Het is zo leuk om met elkaar wat leuks te organiseren voor de kinderen. Hoe meer ouders er in de ouderraad zit van locatie centrum hoe meer de feesten kunnen worden verdeeld.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden dan kunt u dat doen bij juf Marja m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl . Juf Marja zit elke maandagmorgen op kantoor op locatie centrum en elke dinsdag en vrijdag op locatie lz.

Ouderbijdrage (reminder)

Half december heeft u een e-mail gekregen van Clubcollect voor het betalen van de ouderbijdrage. Op 27 december 2018 heeft u, indien u nog niet had betaald, een reminder gekregen. Wilt u, als u nog geen e-mail van Club Collect hebt gekregen, nog even goed naar al uw e-mails kijken en eventueel in de spam? We missen nog best veel betalingen. Heeft u vragen over de betaling dan kunt u mailen met

OR-kortland@blickoponderwijs.nl

CJG thema: Zakgeld

Zakgeld geven is een leuke en leerzame manier om een kind spelenderwijs te leren omgaan met geld. Een kind kan zo leren om zelf keuzes te maken en om zijn behoeften soms uit te stellen. Leren omgaan met geld is dus ook een onderdeel van de financiële opvoeding van onze kinderen. Maar vanaf welke leeftijd start je met zakgeld en hoeveel geef je?

Wilt u hierover meer lezen? Dat kan door deze link in te tikken :

Heeft u hierover, of over een ander thema vragen?

Neem gerust contact op met uw schoolverpleegkundige Mariska Vos, m.vos@cjgrijnmond.nl of via 010-2010110 of cjgkrimpenaandenijssel@cjgrijnmond.nl.

Plusland

Activiteiten

Het activiteitenrooster van januari is klaar en hangt aan het prikbord samen met de inschrijflijsten. Weten jullie nog leuke activiteiten voor plusland dan kunt u ons mailen op ons mailadres pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

Op de website van school onder het kopje "onze school" kunt u klikken op Plusland en daar vindt u de activiteiten van Plusland voor de komende weken.

Strippenkaart

Wil uw kind meedoen met de betaalde activiteiten dan is er een strippenkaart nodig. Deze kunt u voor €5,00 kopen (contant) bij de administratie op lz en bij plusland centrum bij de juf. Indien de strippenkaart vol is, krijgt u via uw kind een briefje mee ter informatie.

Af- en aanmelden

Denkt u eraan uw kind voor 10 uur of uiterlijk om 12 uur ’s morgens aan-of af te melden voor plusland bij de administratie? Dit vragen we i.v.m. het aantal medewerksters.

U kunt uw kind ook telefonisch  512916 (lz) 512477 (centrum) en via de mail af- of aanmelden op het e-mailadres:pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

Als u uw kind te laat afmeldt voor plusland moeten we helaas die dag toch in rekening brengen. Ook als uw kind met een vriendje of vriendinnetje meegaat of door iemand anders wordt opgehaald, horen we dat graag van tevoren.

Pleinsport in samenwerking met Comeniuscollege

De komende vrijdagmiddagen komen de 2e jaarsleerlingen van het Comeniuscollege naar beide locaties om pleinsport te geven tussen 14.00 uur en 15.00 uur. Dit is dus tijdens Plusland. Deze activiteiten zijn gratis. Er komt wel een inschrijflijst voor.