Nieuwsbrief 15

14-12-2018

Ouderbijdrage innen middels Club Collect

Dinsdagavond zijn de nota’s van de ouderbijdrage via de mail verzonden. Zoals u heeft kunnen lezen in voorgaande nieuwsbrieven komen de nota’s dit schooljaar niet meer per brief maar per mail van Club Collect naar u toe.  Als u dus een mail van Club Collect heeft gekregen is dat geen spam. In verband met het organiseren van Club Collect en de AVG is de betalingstermijn korter dan normaal. Wilt u daar rekening mee houden?

Heeft u nog vragen over de mail of de nota, dan kunt u mailen met de OR:

OR-kortland@blickoponderwijs.nl

 

Kerstfeest

Aankomende woensdagavond 19 december zijn de kinderen om 13.45 uur uit en is er het kerstdiner van 17.30 uur tot 19.00 uur. Vandaag krijgt u het strookje terug. Als dat niet zo is dan moet u dat even aan de leerkracht van uw kind vragen. Tijdens het kerstdiner kunt u op het plein soep en stokbrood eten tegen een kleine vergoeding (neem dus contant geld mee).

Donderdag 20 december zijn de kinderen al om 12.15 uur uit en begint de kerstvakantie.

 

Opruimen kerstfeest

Wij willen graag woensdagavond 19 december na het kerstdiner de school op beide locaties vrijmaken van kerstversiering. Komt u ook even helpen? Vele handen maken licht werk

 Kerstkaarten uitdelen buiten de school (reminder)

De tijd van kerstkaarten sturen is weer aangebroken. De laatste jaren zien we dat veel kinderen met stapels kerstkaarten naar school komen om deze uit te delen aan hun klasgenootjes. Dit gebeurt meestal in de klas, voordat de dag begint. U begrijpt misschien dat dit niet voor alle kinderen een fijn moment is omdat niet alle kinderen een kaart krijgen. Ook is het een tijdrovend en onrustig gebeuren. Daarom de volgende afspraak: Een kerstkaart voor de klas is leuk. Eentje is voldoende, de juf of meester zoekt daar dan een gezellig plekje voor. Een kerstkaart voor vriendjes en vriendinnetjes kan ook, maar dan graag uitdelen buiten schooltijd en niet op school of in de klas. Wij hopen op uw medewerking.

Kerstfeest bij Plusland (reminder)

Op woensdag 19 december zijn de kinderen op de gebruikelijke tijd uit van school en is er dus Plusland van 13.45 uur tot 15.00 uur. Op donderdag 20 december is er Plusland vanaf 12.15 uur tot 15.00 uur en gaan we eerst met elkaar iets eten wat Plusland zelf verzorgt en kan er wat geknutseld worden en/of vrij spelen.

Voor donderdag 20 december geldt dat de kinderen dan apart moeten worden aangemeld, zodat we weten hoeveel kinderen er komen. Wij kunnen dan kijken hoeveel medewerksters er nodig zijn en hoeveel wij moeten inkopen. U kunt uw kind uiterlijk dinsdag 18 december opgeven voor donderdag 20 december bij Plusland. U kunt dit doen door het door te geven bij de administratie, of mailen naar pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

De kinderen van locatie centrum hebben Plusland op locatie lz en dienen daar te worden opgehaald.

 

Gevonden voorwerpen locatie Lansingh-Zuid

De bak met gevonden voorwerpen op locatie Lansingh-Zuid zit helemaal vol met bekers, (brood)doosjes en kleding . Wilt u de komende week eens in de bak bij de administratie komen kijken of er nog iets van u bij zit?

Donderdag 20 december om 15.00 uur brengen we alles naar een goede bestemming.

 

Aankondiging informatieavond neurofeedbacktherapie Educto Rotterdam

 

Neurofeedbacktherapie: een 2.0 versie van uw kind

Breinblinker, één van de samenwerkingspartners van Educto, is gespecialiseerd in neurofeedbacktherapie bij kinderen met concentratie- en leerproblemen. In recentelijk wetenschappelijk onderzoek zijn verschillende behandelmethoden bij kinderen met ADHD vergeleken. Conclusie van dit onderzoek was dat neurofeedback, een behandeling zonder medicatie, langdurig positieve effecten heeft bij kinderen met ADHD.

 

Neurofeedbacktherapie kan ook zonder een gestelde diagnose goed ingezet worden en heeft over het algemeen de volgende effecten:

 

Meer rust in het hoofd

Verbeterde communicatieve vaardigheden

Langere aandachtsspanne

Prettiger gedrag (bijv. vermindering woede-aanvallen)

Makkelijker leren

Betere focus

 

Veel ouders en scholen zijn nog niet bekend met de mogelijkheden van neurofeedbacktherapie. Wilt u meer weten over deze vorm van therapie voor uw kind of leerlingen? Kom dan naar de informatie-avond ‘Neurofeedbacktherapie: Een 2.0 versie van uw kind’ op woensdag 23 januari van 18.30 tot 20.30 uur aan de Noordsingel 168 te Rotterdam (hoofdvestiging Educto)

 

Meld u hier (info@breinblinker.nl) aan voor de informatie-avond

 

Zou u op uw eigen school een presentatie en demo willen krijgen over neurofeedbacktherapie? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Stuur een e-mail of bel met 085-0609625.