30-11-2018

Rommelpieten

Vanmorgen kwamen de kinderen de school binnen en wisten niet wat ze zagen. De hele school was een grote rommel. Het bleek dat de rommelpieten waren langs geweest vannacht en ze hebben de schoentjes gevuld die gezet waren, maar ook meteen maar een grote rommel achtergelaten.

Gelukkig hebben de kinderen met elkaar de rommel opgeruimd. Nu kunnen we tegen de pieten zeggen op 5 december, als Sinterklaas bij ons op school komt, dat ze hun rommel op moeten ruimen de volgende keer.

Sinterklaasfeest (ter herinnering)

Op woensdag 5 december a.s. zal Sinterklaas en de Pieten de leerlingen van obs. Kortland bezoeken. Wij hopen dat Sinterklaas en de Pieten voor alle leerlingen iets lekkers en leuks zullen meebrengen.

De deur gaat deze dag op normale tijd om 8.20 uur open. De leerlingen houden hun jas aan! Om 8.30 uur verzamelen wij ons per klas op het plein.

Ouders die graag bij de ontvangst aanwezig willen zijn, verzoeken wij achter het lint te gaan staan. Dit vanwege de beperkte ruimte.

Leerlingen, die geen schoolmelk drinken, nemen deze dag gewoon hun eigen drinken mee.

Wilt u uw kind(eren) een grote plastic tas meegeven, voor de knutselwerkjes. ( s.v.p. voorzien van naam)

Wij zoeken nog vrijwilligers om een handje te helpen bij het opruimen na het feest.

Wij wensen iedereen een gezellig Sinterklaasfeest.

De Sint commissie

Surprises

Vanaf maandag 3 december mogen de kinderen hun surprise mee naar school nemen. We hopen weer leuke en originele kunstwerken te zien. Jullie weten aan welke spelregels je moet houden. Dat is in een eerdere nieuwsbrief al gezegd. Succes allemaal

Versieravond Kerst

Er stond een foutje in de vorige nieuwsbrief.

We gaan niet op donderdag 7 december, maar op donderdagavond 6 december de school weer in kerstsfeer brengen. Bij de klassen hangt een inschrijfformulier. Het zou fijn zijn als we hulp van ouders kunnen krijgen. Dus als u zich nog niet heeft ingeschreven dan kan dat nog. Ook als u de avond zelf denkt dat u nog even kan komen helpen, heel graag.

Dus wanneer: donderdag 6 december om 19.00 uur.  Natuurlijk staat er ook nu weer koffie, thee en wat lekkers erbij klaar.

Bent u deze avond niet in de gelegenheid? Wellicht kunt u wel helpen met het opruimen van de kerstspullen? Dit is op woensdag 19 december vanaf 19.30uur.

Plusland locatie Centrum

Ondanks de oproepen die we hebben gedaan in de nieuwsbrief heeft er zich nog steeds niemand gemeld om medewerker (ster) of te worden van Plusland centrum voor de maandag en de dinsdag. De medewerkster die nu de maandag en dinsdag Plusland leidt blijft tot aan de kerstvakantie. Als er niemand zich meldt, dan is er na de kerstvakantie geen Plusland op de maandag en dinsdag.

Finale Nationale Voorleeswedstrijd

Dit jaar heeft onze school meegedaan aan de Nationale Voorleeswedstrijd.

Woensdag 28 november was het dan zover: de grote finale voor de groepen 7 en 8.

Vincent Terlouw (8a) is de kampioen geworden. Hij zal onze school gaan vertegenwoordigen in de regiowedstrijd, en wie weet komt hij zelfs nog wel verder. Succes Vincent!!

De overige prijzen gingen naar Babette Nugteren (8b), Yazan Bankasli (7a) en Iwan Boertje (6/7b).

De leukste activiteiten in de kerstvakantie en in het nieuwe jaar!

Aanmelden

Vanaf vrijdag 30 november (10.00 uur)  is aanmelden mogelijk voor de activiteiten in de kerstvakantie en de activiteiten in januari en februari.

Blijf het aanbod in de gaten houden op onze website www.synerkripas.nl en volg ons op Facebook. Tussendoor plaatsen wij nl. ook regelmatig activiteiten.

Kerstvakantie

Knutselen,  Kinderlezingen over uitvindingen, naar de VakantieBios, bowlen, hoepelen, SportChallenge, koekjes versieren of een gezonde snack maken middenin de Jumbo supermarkt. Het kan allemaal deze kerstvakantie!

Activiteiten in januari en februari

In het nieuwe jaar zorgen wij weer voor allerlei activiteiten na schooltijd. Bij de Muziekschool kunnen jonge kinderen zich aanmelden voor de activiteit Muziekavontuur of leer toneelspelen bij theater Hofplein!  Ga aan de slag met elektronisch afval tijdens de E-waste lessen en leer van alles over elektronica.

Wil je ook meedoen en heb je (nog) geen Synerkripas? Informatie over de  Synerkripas is te lezen op onze website www.synerkripas.nl

Kijk voor alle activiteiten op www.synerkripas.nl

Social media: www.facebook.com/Synerkri/

Contact: activiteiten@synerkri.nl