19-10-2018

Verkiezing OMR

De verkiezing voor de oudergeleding van de MR is vorige week vrijdag 12 oktober gesloten. Maandag 15 oktober heeft de telling van de stemmen plaatsgevonden. We hebben een opkomst van iets meer dan 25% behaald, wat gemiddeld is voor een MR verkiezing op Kortland. Hieruit zijn de volgende 2 winnaars naar voren gekomen: Harm Rebergen en Kevin Giese. Zij zijn dinsdag 16 oktober al aangesloten bij de MR vergadering die gepland stond. Bedankt voor het uitbrengen van uw stem.

PMR

Bij de Personeel Medezeggenschapsraad (PMR) is Fenna Rolloos (gr. 1/2b en gr. 1/2d) toegetreden.

Gezocht! Vacature nog open!

Voor een bepaald feest op de eerste woensdag in december hebben wij nog 2 vacatures. Denkt u dat u iemand weet die hiervoor geschikt is en is die betreffende dag beschikbaar stuur een mail naar m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl

Wijziging gymtijden

Hieronder vindt u het nieuwe gymrooster voor locatie LZ.

Er heeft een wisseling plaatsgevonden tussen de groepen 3c en 4b. Zoals u kunt zien, start vanaf maandag 5 november groep 3c bij de gym en worden de leerlingen van groep 4b op school verwacht.

Over de wijzigingen van gymtijden voor de groepen 1/2 zijn de ouders via de mail op de hoogte gesteld.

Dag:                                Groep :                                     Tijd                                     Zaal:

Maandag                        3c                                             08.30 – 09.30  uur           A

4b                                             09.30 - 10.30 uur

4c/5c                                        11.00 – 12.00 uur

5b                                              12.00 – 13.00 uur

Donderdag                    3b                                              08.30 – 09.30  uur           A

6c                                              09.30 - 10.30 uur

6b/7b                                        10.30 - 11.30 uur

Schoolfotograaf

Vandaag hebben alle leerlingen een inlogbrief meegekregen met daarop de gebruikersnaam en inlogcode waarmee ingelogd kan worden op de site van de fotograaf. Op deze site kunt u de gewenste foto's bestellen. Wanneer u de foto's bestelt binnen de periode vermeld in de brief, te weten 31 oktober 2018, dan zullen de foto's - verzendkosten vrij- geleverd worden via school. Indien u na deze periode bestelt, zijn er verzendkosten verschuldigd en worden de foto's direct naar het huisadres verzonden. In de brief wordt de bestelprocedure uitgebreid omschreven.

Oefening ontruiming locatie Lansing-Zuid

Afgelopen dinsdag hebben we op locatie Lansing-Zuid de ontruiming geoefend. Alle leerlingen en leerkrachten waren op tijd uit het gebouw. De ontruiming verliep rustig.

Zoals altijd wordt er in het team nog geëvalueerd hoe de ontruiming is verlopen.

Afscheid Domenique

Helaas moeten we u mededelen dat juf Domenique, die nu met zwangerschapsverlof is, naar haar verlof niet meer terugkomt op Kortland. De verkeersituatie, waardoor ze dagelijks langdurig in de file staat, is voor haar reden geweest om een baan in haar eigen woonplaats te accepteren. We vinden dat natuurlijk heel jammer! En we danken haar voor de inzet die ze voor onze school getoond heeft. En we zijn blij dat juf Lisa, die haar nu vervangt, tot in de zomer kan blijven.

Dringende oproep medewerk(st)er Voor Schoolse Opvang (VSO) centrum

Helaas is de juf van de VSO op locatie Centrum gestopt en daarom zoeken wij dringend naar een nieuwe juf of meester die de VSO wil doen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar juf Willeke w.galuska@blickoponderwijs.nl of juf Marja  m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl.

Dit betekent niet dat er geen vso meer is op locatie Centrum. Op de maandag zal juf Marja de vso voorlopig gaan doen en de andere dagen kijken we naar een oplossing. Daarom is het heel belangrijk dat u op tijd aangeeft dat u de vso nodig heeft. U kunt zich af- en aanmelden bij juf Marja m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl.

Plusland

Activiteiten

De week na de herfstvakantie is het Halloween en daarom gaan we dinsdag 30 oktober 2018 spinnen maken van oreo’s en donderdag 1 november een leuk spookje knutselen. Een plaatje van de spinnen en een voorbeeld van het spookje hangt op het prikbord met daarbij de inschrijflijst.

Maandag 29 oktober studiedag (reminder)

Maandag 29 oktober zijn alle kinderen vrij, omdat de leerkrachten dan een studiedag hebben. De leerlingen hebben dus een dag langer herfstvakantie.

De leerlingen worden op dinsdag 30 oktober 8.20 uur weer op school verwacht.