Nieuwsbrief 7

12-10-2018

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Via deze weg wil ik mijzelf even voorstellen. Ik ben juf Sibel!

Dit schooljaar neem ik op de maandag, dinsdag en woensdag groep 6c over.

Ik heb acht jaar in Koeweit op een Britse privéschool lesgegeven en dit heb ik met veel enthousiasme en liefde gedaan. Afgelopen zomer hebben wij Koeweit achter ons gelaten en om meer tijd door te brengen met onze familie.

In mijn vrije tijd maak ik pointelisme kunstwerken en reis ik over de hele wereld met mijn man en lieve zoontje Elijah. Naast zijn atletiekwedstrijden houden wij ervan om lange wandelingen te maken in het bos.

Ik vind het leuk om voor een langere periode werkzaam te zijn op een school en daarom heb ik ook heel veel zin om aan het werk te gaan met de kinderen van groep 6c.

De meeste ouders van groep 6c heb ik al ontmoet, mocht ik u nog niet gezien hebben kom gerust eens langs!

Ik kijk uit naar een gezellig en leerzaam schooljaar.

Tot kijk!

 

Talentlessen

Na de herfstvakantie beginnen de talentlessen weer. De talentlessen worden gegeven op 4  woensdagmiddagen, 31-10, 7-11, 14-11 en 21-11 van 12.30 uur tot 13.30 uur. Op de laatste talentles mogen de kinderen laten zien wat ze gedaan hebben. De tijden krijgt u daar nog van door.

Nu zoeken we nog ouders of opa’s en oma’s die een talentles zouden willen geven en alle 4 de woensdagen beschikbaar zijn. Wilt u de kinderen leren hun haar mooi te maken, drama geven, schaken leren, muziekles geven, koken, met de computer werken of iets anders? En vindt u het leuk om dat 4 woensdagen met de kinderen te gaan doen? Dan mag u zich melden bij de leerkracht van uw kind.

 

Helaas geen water uit de kraan op locatie Centrum

Net bereikt ons het bericht dat er maandagochtend werkzaamheden zijn aan het waterleidingnet. Dat betekent dat er deze ochtend (tot uiterlijk 11 uur) geen water uit de kraan komt. En de rest van de week moet het water gekookt worden, voor het gedronken kan worden. Wilt u uw kind volgende week iedere dag een fles water meegeven?

School zal voor flessen desinfectie zorgen voor na het toiletbezoek.

 

 

Goed werkende ongebruikte mobiele telefoons

Beste ouders,

Wie heeft er voor ons oude nog goed werkende mobiele telefoons die niet meer gebruikt worden en in de kast zijn blijven liggen.

Ze moeten op wifi kunnen en zonder simkaart te gebruiken zijn.

We gaan ze gebruiken in een aantal groepen met de apps van de verzamelboeken van AH over: Techniek, Ruimte en Dino's.

U kunt ze inleveren bij juf Paula, meester Frits of meester Jasper.

 

De ict-werkgroep

 

Van de ouderraad

 

Informatie jaarlijkse ouderbijdrage

 

De afgelopen tijd zijn wij als ouderraad bezig geweest om te onderzoeken of bepaalde zaken verbeterd kunnen worden. Ook het innen van de ouderbijdrage is hierbij aan bod gekomen en wij zijn van mening dat we hierin stappen kunnen maken. Om die reden gaan wij vanaf dit schooljaar samenwerken met ClubCollect. Dit is een organisatie die ruime ervaring heeft met het innen van de ouderbijdrage. ClubCollect is geen incassobureau maar een ondersteunende partij die ervoor zorgt dat de ouderbijdrage innen makkelijker gaat.

Voor zowel u als de school levert dit veel voordelen op. Het voordeel voor u is dat u dit jaar 1 verzamelfactuur krijgt voor alle kinderen en eventueel werkweek (groep 8). Zo ziet u in 1 overzicht wat de kosten zijn.

Wat gaat er veranderen?

ClubCollect neemt de administratieve verwerking van het innen van de ouderbijdrage over. Via e-mail zal ClubCollect u een betaalverzoek sturen namens de school. De planning is om over 2 a 3 weken de e-mail te verzenden en de facturatie gereed te hebben dus houd tegen die tijd uw e-mail/ SPAM goed in de gaten. U wordt via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden wanneer de e-mail van ClubCollect zal worden verstuurd.

Met de link in de berichten die u ontvangt kunt u naar uw persoonlijke betaalpagina gaan. In deze beveiligde omgeving kunt u aangeven op welke manier u wenst te betalen. U kunt namelijk kiezen tussen een automatische incasso of betalen via IDEAL. Op uw persoonlijke betaalpagina kunt u ook alle facturen inzien en zo nodig vragen stellen over een bepaalde factuur.

Omdat ClubCollect u betaalverzoeken zal sturen namens de school, zullen er enkele persoonsgegevens worden gedeeld zoals het adres, telefoonnummer en e-mail adres. Deze persoonsgegevens zullen nooit worden verspreid, nooit worden gebruikt voor commerciële doeleinden en zijn alleen inzichtelijk voor de penningmeester. De verwerking van de persoonsgegevens zal plaatsvinden geheel conform de vereisten onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (artikel 8 onder b Wbp).

Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de samenwerking met ClubCollect kunt u altijd terecht bij de penningmeester (OR-kortland@blickoponderwijs.nl). Wij staan ten alle tijden klaar voor u!

 

Met vriendelijke groet,

De ouderraad

 

Plusland

 

Activiteiten

Aankomende maandag 15 oktober gaan we op lz broodje hamburger maken en op donderdag 18 oktober gaan we een egel versieren met stroken papier.

Op locatie centrum gaan we donderdag 18 oktober appelflappen maken.

 

Komende week wordt het nieuwe activiteitenrooster voor na de herfstvakantie gemaakt. Hebben jullie leuke ideeën om te gaan doen bij Plusland, laat het ons weten via de e-mail of geef het door aan de coördinator, Marja van Meijeren.

 

Strippenkaart

Wilt u een (nieuwe) strippenkaarten (€5,00) kopen dan kan dat contant bij de administratie. Als uw kind geen strippenkaart heeft kan het ook niet meedoen met de betaalde activiteiten.

 

Af- en aanmelden

Denkt u eraan uw kind voor 10 uur of uiterlijk om 12 uur ’s morgens aan-of af te melden voor plusland bij de administratie? Dit vragen we i.v.m. het aantal medewerksters.

U kunt uw kind ook telefonisch  512916 (lz) 512477 (centrum) en via de mail af- of aanmelden op het e-mailadres:pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

Als u uw kind te laat afmeld voor plusland moeten we helaas die dag toch in rekening brengen. Ook als uw kind met een vriendje of vriendinnetje meegaat of door iemand anders wordt opgehaald, horen we dat graag van tevoren.

 

Pluslandmedewerkers gezocht

Wij zoeken op beide locaties nog medewerkers. Vindt u het leuk om activiteiten met kinderen te doen na schooltijd tot 15.00 uur? Dan zou Plusland iets voor u kunnen zijn. Alle medewerkers krijgen een kleine vergoeding voor hun werkzaamheden.

 

 

 

VSO

 

Aanvangstijden

De VSO is er op alle schooldagen van 7.30 uur tot 8.30 uur.

 

Af- en aanmelden

Aan en afmelden kan bij juf Julia (lz) en juf Ashley (centrum) tijdens de VSO en bij de administratie. U kunt ook even bellen (centrum 512477) (lz 512916) of mailen met

 pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

Af- en aanmelden graag minimaal een dag van tevoren.

 

Studiedag

Op maandag 29 oktober hebben de leerkrachten een studiedag. De leerlingen zijn deze dag vrij. Een wat langere herfstvakantie dus.