05-10-2018

Kinderboekenweek

Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen is dit jaar de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober. Het thema is: kom erbij./vriendjes.

We weten allemaal dat lezen/voorlezen heel erg belangrijk is, niet alleen voor de woordenschat maar ook voor het verdere leven.

Het podium is ingericht in teken van de kinderboekenweekthema vriendschap.

Ook gaan de kleuterjuffen in deze periode voorlezen bij de peuterspeelzaal en juffen van Pippeloentje lezen voor bij de kleuters.

Op woensdag 17 oktober komt er een vrolijke afsluiting.

Brigadieren

Vanmorgen is er een cursus brigadieren geweest waaraan 10 leerlingen en 2 volwassenen hebben meegedaan.

Zij hebben theorie gekregen en zijn daarna op het zebrapad de praktijk gaan oefenen, waarna meteen het examen is afgelegd.

Het is erg fijn te weten dat alle deelnemers zijn geslaagd voor het examen.

Voorlopig worden de nieuwe leerlingbrigadiers nog ingezet met de ervaren volwassen brigadiers om ze zo wat zekerheid te geven. Wilt u als voetganger ook rekening houden met het feit dat ze net beginnen met brigadieren?

Gefeliciteerd iedereen en succes met brigadieren.

Oproep Pluslandmedewerker centrum

Nogmaals doen wij een oproep voor een pluslandmedewerker voor de vrijdagmiddag op centrum.

Wij zoeken iemand die het leuk vindt om activiteiten met de kinderen te gaan doen en die voor lange tijd beschikbaar is.

Pluslandnieuws

Strippenkaart

Wilt u een (nieuwe) strippenkaarten (€5,00) kopen dan kan dat contant bij de administratie of bij plusland

Facturen

De facturen van augustus zijn deze week met de kinderen meegegaan. Heeft u daar vragen over dan kunt u dat melden bij Marja van Meijeren. De facturen van september komen net voor de herfstvakantie.

Af- en aanmelden

Denkt u eraan uw kind voor 10 uur of uiterlijk om 12 uur ’s morgens aan-of af te melden voor plusland bij de administratie? Dit vragen we i.v.m. het aantal medewerksters.

U kunt uw kind ook telefonisch  512916 (lz) 512477 (centrum) en via de mail af- of aanmelden op het e-mailadres:pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

Als u uw kind te laat afmeld voor plusland moeten we helaas die dag toch in rekening brengen. Ook als uw kind met een vriendje of vriendinnetje meegaat of door iemand anders wordt opgehaald, horen we dat graag van te voren.

Activiteiten

De lijsten hangen weer aan het prikbord. Op LZ mag er alleen ingeschreven worden door of onder begeleiding van een volwassene.

Op de website van school onder het kopje "onze school" kunt u klikken op Plusland en daar vindt u alle activiteiten van Plusland vanaf de zomervakantie.

Studiedag

Wij willen u er alvast op attenderen dat er op maandag 29 oktober een studiedag is.

De kinderen zijn deze dag vrij.