06-07-2018

Verhoging ouderbijdrage Ouderraad

De ouderbijdrage wordt volgend jaar verhoogd naar €50 per kind per jaar. Het is de leden van de ouderraad lang gelukt om door middel van creatieve oplossingen de ouderbijdrage gelijk te houden. Om alle activiteiten te kunnen blijven organiseren is deze verhoging nu wel nodig. Alle kosten voor materialen en activiteiten stijgen immers ook.

De verantwoording van de inkomsten en uitgaven kunt u ieder jaar teruglezen in het jaarverslag op de website van de school.

Musical De tent op zijn kop

Aanstaande maandag voeren de groepen 8 de generale repetitie van de musical

De tent op zijn kop op voor elkaar.

Op dinsdag 10 juli zal groep 8b de musical twee keer opvoeren voor de kinderen. De eerste voorstelling start om 9.00 uur. De tweede voorstelling, waarbij opa’s en oma’s aanwezig zullen zijn, start om 11.30 uur.
De avondvoorstelling start om 18.30 uur. De deuren gaan open om 18.20 uur.

Voor groep 8a worden precies dezelfde tijden gehanteerd op woensdag 11 juli.
Wij wensen de kinderen veel succes met de uitvoering.

Voorschoolse Opvang

Mocht het zo zijn dat u komend schooljaar op andere dagen of niet meer gebruik wilt maken van de voorschoolse opvang, wilt u dit dan z.s.m. door geven via e-mail pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl . Als er niets wijzigt hoeft u ook niets door te geven. Dan blijft alles zoals het dit schooljaar ook was.

Oproep bibliotheekouders (herinnering)

Vorige week stond er al een oproep in voor bibliotheekouders en nu nog even een herinnering.

We zoeken voor de groepen 3 nog biebouders voor de dinsdag, woensdag of donderdag om de 2 weken. Je werkt altijd samen. De tijd kunt u ook zelf bepalen. U bent ongeveer anderhalf uur bezig met de kinderen.

Lijkt het u ook leuk om de kinderen te helpen in de schoolbibliotheek, heeft u affiniteit met lezen en boeken? Neem dan contact op met de administratie, Marja van Meijeren. m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl.

Zomerfeest/Eindfeest 2018 (herinnering)

Op donderdag 12 juli gaan we het schooljaar feestelijk afsluiten.

Parkeren
De parkeerplaats naast locatie Lansing Zuid wordt afgesloten. Hier kan tot 15.00 uur niet geparkeerd worden. We willen u vriendelijk verzoeken uw kind(eren) lopend of op de fiets naar school te brengen.

En als u toch met de auto komt, wilt u dan parkeren bij de Landerijen en niet bij de Graafkade en Huys ten Donck? Dit om parkeeroverlast bij hen te voorkomen.

Voor de ouders van locatie Centrum
De kleuters van groep 1-2a starten om 8.30 uur op locatie Lansing-Zuid en moeten hier ook opgehaald worden om 13.45 uur. Deze kinderen kunnen zich melden in het Pluslandlokaal boven.

De groepen 3-4a, 5-6a en 7a starten om 8.30 uur op locatie Centrum en moeten opgehaald worden op locatie Lansing-Zuid om 13.45 uur.

Uitzwaaien groep 8
Het uitzwaaien van groep 8 is dit jaar vanaf 13.00 uur. Ouders en andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.

Ophalen van de kinderen
De kinderen kunnen vanaf 13.45 uur opgehaald worden op het schoolplein bij de eigen leerkracht. Leerlingen van groep 1 e worden binnen opgehaald.

Na schooltijd wordt er muziek gedraaid op het schoolplein zodat de kinderen dansend het jaar kunnen afsluiten en iedereen elkaar een fijne vakantie kan wensen

Er is deze dag Plusland op lz.  De Pluslandkinderen van locatie centrum kunnen hier natuurlijk gewoon bij aansluiten. Alle Pluslandkinderen moeten dan om 15.00 uur op lz worden opgehaald.

Gevonden voorwerpen

De bak van de gevonden voorwerpen is overvol. Als we donderdag 12 juli na het eindfeest gaan opruimen, gaat deze bak ook leeg. Alle kleding gaat dan de kledingcontainer in. De (brood)dozen en bekers zonder naam gaan dan de prullenbak in. Dus als u wat mist kijk dan nog even in de bak.

Pluslandnieuws

We hebben komende week nog 1 activiteit. Op lz gaan we maandag pizza bakken. Heb je je al opgegeven? Als je dat niet hebt gedaan en je wilt graag meedoen dan moet je je maar snel opgeven, want er kunnen maar 10 kinderen meedoen.

We hebben dit schooljaar veel geknutseld, gekookt en gebakken. We hopen dat we dat in het nieuwe schooljaar ook kunnen gaan doen. Heb je nog ideeen voor activiteiten dan kun je die mailen naar  pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl

Aanmelden Plusland centrum

Voor de kinderen die volgend schooljaar naar centrum gaan en ook naar Plusland willen is het aanmelden en afmelden anders dan op lz.

Bij de keuken ligt een agenda en daarin kunnen de kinderen zelf hun naam opschrijven als ze naar Plusland gaan die dag.

Afmelden voor Plusland komend schooljaar

Als uw kind volgend schooljaar niet meer naar Plusland gaat, wilt u uw kind dan even afmelden via de mail? Dan kunnen we dat verwerken in de lijsten van het nieuwe schooljaar. U kunt mailen naar pluslandlz-kortland@blickoponderwijs.nl.

Strippenkaarten

Volgend schooljaar blijven de strippenkaarten gewoon geldig. Als de strippenkaart van uw kind(eren) vol is krijgt u dat voor het einde van het schooljaar via de mail door.

De strippenkaarten van de kinderen die naar centrum gaan, gaan ook naar die leiding toe.

Nog een week naar school

Het schooljaar zit er bijna op. Er is nog 1 week te gaan en dan mogen we allemaal van onze vrije dagen gaan genieten. De musicals moeten nog worden opgevoerd en we krijgen het eindfeest nog. Maar dan is het schooljaar toch echt voorbij.

Graag willen we alle ouders en leerlingen bedanken voor alle hulp en het leerzame schooljaar.

Gaat uw kind dit jaar onze school verlaten, vergeet dan niet om u af te melden voor deze nieuwsbrief.

Geniet van de zomervakantie en tot maandag 27 augustus 2018