Nieuwe leerlingen

Bent u op zoek naar de basisschool voor uw kind?

Zoekt u naar modern onderwijs dat bij uw kind past?

Wilt u onderwijs dat rekening houdt met de talenten van uw kind?

Bent u ook zo benieuwd als ouder hoe er op Kortland gewerkt wordt?

Vindt u boeiend onderwijs ook zo belangrijk?

Dan bent u bij ons op de goede plek!

Maak dan een afspraak voor een kennismakingsbezoek met Marjolein Bestman of met Willeke Galuska.Tijdens dit bezoek krijgt u een rondleiding zodat u de sfeer kunt proeven. Tevens vindt er een gesprek plaats waarin u alle gewenste informatie kunt krijgen. Tijdens het gesprek krijgt u een informatiepakket inclusief aanmeldformulier.

Vraagt u zich ook af vanaf welke leeftijd u uw kind kunt aanmelden op een school? Hierbij de regels voor de algemene aanmeldprocedure:

Al voordat uw kind drie jaar is, kunt u een aanmelding doen bij de school.

Aanmelden gebeurt schriftelijk met een aanmeldformulier.

Zodra wij het aanmeldformulier hebben ontvangen, nemen wij contact met u op ter bevestiging van de ontvangst. Toelating van het kind dient binnen zes weken een feit te zijn. Bij uitzondering kan deze periode verlengd worden naar tien weken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een kind van een andere basisschool aangemeld wordt bij onze school. En de school meer informatie wil hebben over het kind alvorens over te gaan tot plaatsing. Bij een vier-jarige gaat dit vrijwel altijd zonder vertraging.

Als een kind al op een andere basisschool zit en u de overstap wilt maken naar onze school, dan nemen wij altijd contact op met de huidige basisschool. We vragen of de school bekend is met de overstap en hoe het gaat met het kind op school. Op deze manier krijgen we een indruk van wat het kind nodig heeft. In principe zijn alle kinderen welkom bij ons op school, tenzij we denken dat onze school niet de beste plek voor het kind is.

Op het moment dat uw kind drie jaar en tien maanden oud is, mag het tien dagen komen kennismaken. Dit gebeurt in onderling overleg.

U kunt contact opnemen voor een afspraak:

Locatie Lansingh-Zuid 0180-512916                                                                                                                                        Locatie Centrum 0180-512477

Of u kunt een e-mail sturen naar:

admin-kortland@blickoponderwijs.nl

Hieronder kunt u een contactformulier invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klaar voor de start!